Keresés

Termékcsoportjaink

Szigetelő anyagok
Vakolatok
Festékek
Csemperagasztók
Vasáruk
Festőszerszámok
Ragasztók
Általános építőanyagok
Gipszkarton
Profil
Rögzítőelem
Függesztő
Hézagolás
Felületkiegyenlítő
Hőszigetelő rendszer
Hidegburkolás
Szerszámok
Salag termékek
Tömítők
Egyéb termékek
Faáru

Hőszigetelés

A hőszigetelés szó hallatán sokaknak csak annyi jut eszébe, hogy beépítésével mindig kellemes idő lesz a lakásban, épületben. Ez azonban csak egy nagyon kis része azon remek tulajdonságoknak, melyekkel a különböző hőszigetelő rendszerek rendelkeznek.

A kiváló hőszigetelés legalapvetőbb és egyben legfontosabb feladata, hogy az adott épületben, helyiségben kellemes és megfelelő hőmérsékletet biztosítson. Nem is gondolnánk, de a hőmérséklet ingadozás és a különböző időjárási hatások nem csak az emberi szervezetre, hanem az épületek szerkezetére is káros hatással lehetnek, meggyengíthetik azt, így az épületek akár életveszélyessé is válhatnak. A minőségi alapanyagok és a megfelelő szigetelő rendszer beépítésével elérhetjük, hogy a nyári, meleg, illetve a téli, hideg levegőt kirekesszük otthonunkból, így nő a lakás komfortérzete és az egészségünk, valamint az épületszerkezet sincs veszélyben. Válogathatunk többek között lábazati, homlokzati vagy akár tetőtér szigetelések közül is.

Megtakarítás

A hibátlanul beépített hőszigetelésnek köszönhetően, mivel optimális hőmérsékletet eredményez, energia- és költségmegtakarításra is számíthatunk, hiszen nem használjuk feleslegesen a fűtést és a légkondicionálót. Megtakarításunk mértéket befolyásolhatja többek között a szigetelés vastagsága, minősége, valamint a szabadon álló falak száma is. Érdemes befektetni hőszigetelésbe, hiszen az gyorsan megtérül és könnyen beépíthető, így akár szakember segítségét sem kell feltétlenül kérni, de érdemes, ha valóban időtálló és hatékony eredményt szeretnénk elérni.

Hőszigetelő rendszer típusok

A modernizálódó és gyorsan fejlődő technikáknak és gyártási folyamatoknak köszönhetően egyre nagyobb a szigetelő rendszerek választéka. A szigetelő anyagokat három fő csoportba lehet sorolni. Vannak szintetikus - szervetlen, szintetikus - szerves, valamint természetes - szerves anyagok. A szintetikus - szervetlen anyagok közé tartoznak a legnagyobb körben elterjedt szigetelőrendszer fajták, az ásványgyapotok (kőzetgyapot, üveggyapot). Szintetikus - szerves anyagok csoportjába tartozik többek között a különböző polisztirol anyagok (EPS, XPS stb.), valamint polyurethan. Természetes - szerves anyagok pedig (többek között) a farost, a nád, a kókuszrost vagy a parafa. A széles választék lehetővé teszi, hogy minden alapfelületet és helyiséget szigetelni lehessen, valamint azt, hogy mindenki megtalálja az igényeinek és a költségkeretének legmegfelelőbbeket.

Híreink

La-Center blog!
Többet olvasna építőipari termékekről? Jó helyen jár!
Telefonos ügyfélszolgálat
Kérdése van? Hívjon minket bizalommal!
Twitter csatornánk
Úgy döntöttünk ideje még egyet lépni a közösségi média felé...
phone.png Kérje ingyenes visszahívásunkat ide kattintva »