Keresés

Termékcsoportjaink

Szigetelő anyagok
Vakolatok
Festékek
Csemperagasztók
Vasáruk
Festőszerszámok
Ragasztók
Általános építőanyagok
Gipszkarton
Profil
Rögzítőelem
Függesztő
Hézagolás
Felületkiegyenlítő
Hőszigetelő rendszer
Hidegburkolás
Szerszámok
Salag termékek
Tömítők
Egyéb termékek
Faáru

Polisztirol hőszigetelés

Hőszigetelő rendszerek nagyon széles választékából lehet válogatni. Választhatunk felhasználás (homlokzati, tetőtéri, aljzat szigetelés stb.), anyagok (természetes, szintetikus) vagy akár egyszerűen gazdasági szempontok alapján is. A különböző fajták és típusok lehetővé teszik, hogy senkinek se kelljen lemondania a hőszigetelés nyújtotta a komfortról, így biztos, hogy mindenki meg fogja találni az igényeinek és a költségkeretének legmegfelelőbb alapanyagokat.

Az egyik legnagyobb körben elterjedt szigetelési forma a polisztirol alapú rendszer. A polisztorol remek szigetelő anyag és emellett nagyon könnyű a felhasználása, beépítése is. Kiváló tulajdonságainak és különböző típusainak köszönhetően nagyon széles felhasználási körrel rendelkezik. Amellett, hogy nagyszerű hőszigetelést nyújt, még hangszigetelésre is alkalmas. Egyik legfőbb erénye a polisztirolnak, hogy nagyon gazdaságos anyag, így a szigetelés vastagsága nem igazán befolyásolja a munkaköltségeket, de még hatékonyabb megoldást kínál.

A megfelelő módon felhasznált polisztirol hőszigetelés nagyon gyorsan megtéríti a befektetést és hosszútávon nyújt energia- és költség megtakarítást. Segítségével nyáron és télen is optimális, kellemes hőmérséklet lesz otthonunkban, így nem kell feleslegesen túljáratni a légkondicionálót és a fűtést sem. A kiegyenlített hőmérsékletnek köszönhetően sem szervezetünket, sem pedig az épület szerkezetét nem fogja károsítani a hőmérséklet ingadozás.

Fajták

A polisztorol szigetelő anyagot három típusra lehet osztani. Vannak az EPS, azaz Expandált, XPS, azaz Extrudált, valamnint a grafitos anyagok. Ezek a polisztirol fajták főleg felhasználásukban különböznek, valamint szerkezeti felépítésükben, azonban mindegyik kiváló szigetelő tulajdonásokkal rendelkezik.

- EPS, Expandált polisztirol

Az expandált polisztirol (más néven hungarocell) főként homlokzati és lépéshang szigetelésként a leghatékonyabb. Egyik nagy előnye, hogy remek teherbíró, ennek köszönhetően akár aljzatként is ideális, elbírja ha újabb rétegek kerülnek rá, ezért is alkalmazzák főleg padlók, lapostetők és homlokzatok szigeteléseként. Nehezen éghető anyagról van szó, így tűzvédelmi rétegként is funkcionálhat.

- XPS, Extrudált polisztirol

Az extrudált polisztirol legnagyobb erénye, hogy nem szívja magába és nem tartja meg a nedvességet, így tökéletesen alkalmazható olyan helyeken, ahol előfordulhat nedvesség (pl. épület lábazat), így ennek köszönhetően megvédi a szerkezetet a beszivárgó csapadéktól, talajvíztől. Kiváló tulajdonságai és szerkezeti felépítése még az időmúlásával sem változik, romlik, így hosszantartó és strapabíró megoldást kínál. Szinte az összes burkoló anyag (cement, mész, gipsz stb.) mellett felhasználható.

- Grafitos polisztirol

A grafitos polisztirol, különleges szerkezeti felépítésének köszönhetően (grafit szemcséket tartalmaz), sokkal kisebb hővezetési tényezővel rendelkezik, mint a többi polisztirol anyag. Ez azt jelenti, hogy sokkal több hőt tart meg, így javítja a szigetelés hatékonyságát. Remek tulajdonságainak köszönhetően kisebb vastagságban is hatékony és effektív hatást eredményez. Nagyon széles felhasználási körrel rendelkezik, de annak érdekében, hogy a legjobb hatást érjük el, érdemes olyan helyeken alkalmazni, ahol az épület a legtöbb hőt veszti, hiszen ott tudja legjobban kifejteni szigetelő képességét.

A különböző polisztirol fajták azonban mind megegyeznek abban, hogy kiváló és gazdaságos szigetelést nyújtanak és nagyon könnyen beépíthetőek. A befektetést könnyen megtérítik és hosszútávon is hibátlanok maradnak.

Híreink

La-Center blog!
Többet olvasna építőipari termékekről? Jó helyen jár!
Telefonos ügyfélszolgálat
Kérdése van? Hívjon minket bizalommal!
Twitter csatornánk
Úgy döntöttünk ideje még egyet lépni a közösségi média felé...
phone.png Kérje ingyenes visszahívásunkat ide kattintva »