Keresés

Termékcsoportjaink

Szigetelő anyagok
Vakolatok
Festékek
Csemperagasztók
Vasáruk
Festőszerszámok
Ragasztók
Általános építőanyagok
Gipszkarton
Profil
Rögzítőelem
Függesztő
Hézagolás
Felületkiegyenlítő
Hőszigetelő rendszer
Hidegburkolás
Szerszámok
Salag termékek
Tömítők
Egyéb termékek
Faáru

Tetőtér szigetelés

Az épületek, otthonunk nagyon sok hőt, energiát veszthetnek a tetőtéren keresztül. A hőveszteség elérheti akár a 30-35%-ot is, és ez az érték csak a tetőtérre vonatkozik. Annak érdekében, hogy ezt megakadályozzuk és kellemes, lakható lakókörnyezetet alakítsunk ki érdemes fontolóra venni a tetőtér szigetelését.

A tetőtér közismerten olyan "helyiség", amely hihetetlenül rossz klímával rendelkezhet, ha nincs megfelelően vagy egyáltalán szigetelve. Az egyre gyorsabban fejlődő technikáknak köszönhetően azonban nagyon széles választék áll rendelkezésünkre tetőtér szigeteléshez felhasználható anyagokból, így rengeteg pénzt és energiát is megspórolhatunk.

Tetőtér szigetelésnél az első legfontosabb lépés eldönteni, hogy a helyiség milyen funkicót fog betölteni a késöbbiekben. Ha egy egyszerű padlásteret fogunk kialakítani, amelyet nem fogunk terhelni, akkor a tetőbeépítésnél alkalmazott (különböző gyapot) anyagokat is felhasználhatjuk. Ezek megfelelő és ellenálló tetőtéri szigetelést nyújtanak. Azonban ha tárolni, alkalmanként feljárni szeretnénk a padlástérbe, akkor a terhelthető, lépésálló szigetelés nyújtja nekünk a legjobb megoldást.

Egy másik fajtája a padlástér alkalmazásnak az, ha a tetőtér be van építve, azaz lakott. Ebben az esetben nem csak arra kell figyelni, hogy megfelelő legyen a tetőtér szigetelése, hanem arra is, hogy a folyamatos, nagyobb terhelésnek is ellenálljon az. Fontos, hogy a tetőtér megfelelően szellőzön, ezt nem akadályozhatja a szigetelő anyag.

A tetőtér szigetelés legnagyobb körben elterjedt anyaga a kőzetgyapot. Kiváló tulajdonságainak köszönhetően beépítésével hatékony és eredményes megoldásokat lehet létrehozni. A kőzetgyapot mellett más gyapot alapú (üveggyapot, ásványgyapot stb.) szigetelő anyagokat is fel lehet használni. A különböző tetőtér szigeteléseknek köszönhetően garantált, hogy senkinek se kell lemondani a kellemes lakókörnyezetről és ideális hőmérsékletről.

Kapcsolód termékinket az alábbi linkre kattintva érheti el:

Tetőtér szigetelés |

Híreink

La-Center blog!
Többet olvasna építőipari termékekről? Jó helyen jár!
Telefonos ügyfélszolgálat
Kérdése van? Hívjon minket bizalommal!
Twitter csatornánk
Úgy döntöttünk ideje még egyet lépni a közösségi média felé...
phone.png Kérje ingyenes visszahívásunkat ide kattintva »