Keresés

Termékcsoportjaink

Szigetelő anyagok
Vakolatok
Festékek
Csemperagasztók
Vasáruk
Festőszerszámok
Ragasztók
Általános építőanyagok
Gipszkarton
Profil
Rögzítőelem
Függesztő
Hézagolás
Felületkiegyenlítő
Hőszigetelő rendszer
Hidegburkolás
Szerszámok
Salag termékek
Tömítők
Egyéb termékek
Faáru

Ásványgyapot szigetelés

A kellemetlen hőingadozás nem csak szervezetünkre, hanem az épületek, otthonunk szerkezetére is káros hatással lehet. Annak érdekében, hogy megakadályozzuk ezt érdemes hőszigetelésbe befektetni. A megfelelő hőszigetelés segítségével energiát és költséget is megtakaríthatunk és megvédhetjük az épületet a külső hatásoktól. A hőszigetelő anyagokat három nagy csoportba lehet osztani. Vannak szintetikus (szerves és szervetlen), valamint természetes anyagok. A szintetikus, szervetlen anyagok közé tartoznak az ásványgyapot hőszigetelő anyagok.

Az ásványgyapot az egyik legkiemelkedőbb hőszigetlő anyag. Amellett, hogy természetes anyagokból készül, kiválóan alkalmazható nem csak hő-, de hangszigetelésként is, valamint tűzvédelmi rétegként is funkcionálhatnak. Mivel környezetbarát (és olykor újrahasznosított) anyagokat használnak előállításához, némely gyártó (mint például az URSA sárga ásványgyapot) termékei például újrahasznosíthatóak, így valóban védik a természetet és nem károsítják szervezetünket sem.

Fajtái

Az ásványgyapot anyagoknak két "alcsoportja" van: a kőzetgyapot és az üveggyapot. A kőzet- és az üveggyapot lényegében csak szerkezeti felépítésükben és felhasználási körükben különböznek, hiszen mindkettő megbízható és hatékony szigetlőanyag. Míg a kőzetgyapotot mészkő, dolomit, bazalt és egyéb kőzetek felhasználásval készítik, addig az üveggyapot alapját az üvegtörmelék, valamint kvarchomok adja.

Felhasználás

A különböző szigetelési megoldások közül az ásványgyapot az egyik, leghosszabb élettartammal rendelkező anyag, így garantáltan egy időtálló és tartós megoldást eredményez alkalmazása. Kiváló tulajdonságai miatt széles felhasználási körrel rendelkezik. Főleg fa- és fémszerkezetű épületeken tudja teljes körűen kifejteni hatékonyságát, de más burkolatanyagokkal is felhasználható. Mennyezetek, álmennyezetek, fafödémek és akár homlokzatok szigetelésére is alkalmasak.

Ásványgyapot (kőzet- vagy üveggyapotos) szigetelő rendszer beépítésénél fontos, hogy szakember segítségét igényeljük, mert felhasználása speciális eszközöket és védőruhát kíván, valamint ennek köszönhetően lesz 100 %-osan hatékony a szigetelés.

Híreink

La-Center blog!
Többet olvasna építőipari termékekről? Jó helyen jár!
Telefonos ügyfélszolgálat
Kérdése van? Hívjon minket bizalommal!
Twitter csatornánk
Úgy döntöttünk ideje még egyet lépni a közösségi média felé...
phone.png Kérje ingyenes visszahívásunkat ide kattintva »